ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

nr. 95/2021 este un Program multianual, finanțat de la bugetul de stat. Coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, PNI Anghel Saligny are ca obiectiv general creșterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităților administrativ-teritoriale cu dotări tehnico-edilitare și de acces la căile de comunicație, îmbunătățirea atât a condițiilor de viață cât și a standardelor de muncă pentru toți locuitorii României.

Conform prevederilor Programului, fiecare unitate administrativ-teritorială are prealocată finanțare pentru proiecte eligibile. În cazul municipiilor reşedinţă de judeţ, deci şi al municipiului Călăraşi, suma alocată este de maxim 43 de milioane de lei. Durata execuţiei lucrărilor din cadrul proiectelor nu poate depăşi durata a 5 ani bugetari, ţinând cont de faptul că alocările de fonduri de la Ministerul Dezvoltării vor fi asigurate în cadrul unor plafoane anuale.

Municipiul Călăraşi a obţinut finanţare pentru întreaga prealocare menţionată, pentru 5 din cele 6 proiecte propuse, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, ne spune, într-un interviu, care sunt acestea:

În primul rând “Anghel Saligny” este un proiect pe care l-am așteptat și pe care am mizat. Proiectele sunt destul de mari pentru ca sunt așteptate. În proiectul acesta intră cartierul Măgureni, strada Independenței, Mihail Cogălniceanu, bulevardul 1 Mai și cartierul Mircea Vodă, pe care îl închidem prin asfaltare, prin banii primiți de la PNI. Dorim să prindem și strada Eroilor, bulevardul Republicii și strada Sloboziei, până la ieșire. Ne-am dorit acest culoar, dar pentru acest proiect am prins un capitol foarte mic bugetar. Dacă nu vor fi bani consumați, așteptăm să ne fie redirecționați prin PNI, să facem și acest segment. Sunt lucruri pe care le-am așteptat și pe care le facem, am gândit toate soluțiile posibile ca acest proiect să fie închis până în 2024.”

PNI “Anghel Saligny” aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului

5 PROIECTE DE REABILITARE
ȘI MODERNIZARE

15 iulie 2022