ÎNAPOI

“S-au reunit, la Călărasi, cei mai importanti producători locali de hrană si de materii prime pentru industrie, producători si distribuitori de inputuri, fabricanti si comercianti de utilaje agricole si tehnologii digitale esentiale pentru o agricultură performantă. O onoare pentru judetul nostru! Cel mai mare târg agricol în aer liber din România – AGRIPLANTA este la Fundulea încercând să dezvolte armonios si sustenabil mediul rural, sectorul agro-alimentar si economia regională.

Am primit vizita domnului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, încântat de reusita organizatorică a evenimentului. Felicitări tuturor si succes pe toată perioada târgului! Rod bun!” a precizat Vasile Iliută presedintele Consiliului Judetean Călărasi.


Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, prezent la acest eveniment a declarat următoarele:


“Am avut bucuria să mă întâlnesc cu multi fermieri la expozitia AgriPlanta – RomAgroTec ce are loc la Fundulea în perioada 3-5 iunie.

Este încurajator interesul tot mai mare al acestora pentru investitia în tehnologie si utilaje performante. Încă din prima zi a evenimentului, peste 10.000 de vizitatori au împărtătit cu expozantii modele de succes în utilizarea masinilor si utilajelor agricole, dar si solutii privind inputurile în agricultură.

Cei peste 250 de expozanti sunt o dovadă clară a faptului că agricultura românească se modernizează si se dezvoltă prin integrarea noilor tehnologii, devenind astfel tot mai competitivă pe piata natională si internatională. Prezenta în număr mare a fermierilor si producătorilor de utilaje si produse agricole la acest eveniment este pentru mine dovada faptului că în România se produce si românii nu sunt în pericol din punct de vedere al securitătii alimentare.”

Expozitia AgriPlanta RomAgroTec s-a deschis astăzi, 2 iunie 2022.

MINISTRUL AGRICULTURII
LA AGRIPLANTA