© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Contact
Emisiuni Conferinte de presă Comunicate
Stiri Locale

Din data de 8 mai începe campania de vaccinarea fără
programare, doar cu prezentarea directă în centrele de
vaccinare.


Imunizarea se va face în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile, cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre. Vaccinare se face pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani și după ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani


Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și străini cu drept de ședere în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) extinde modalitatea de înscriere la vaccinare, fără programare în platforma electronică.


Astfel, începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.


Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Important de reținut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.


În condițiile menționate mai sus vor funcționa și centrele de vaccinare din județul Călărași. Astfel, imunizarea în județul nostru se va face în centrele deschise în Lehliu Gară, Oltenița, Budești, Unitatea Militară Borcea și cele trei centre funcționale în municipiul Călărași.