© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Contact
Emisiuni Conferinte de presă Comunicate
Stiri Locale

Polițiștii serviciului de combatere a criminalității organizate
și procurorii DIICOT, biroul teritorial Călărași, au efectuat
patru percheziții domiciliare, în județul nostru, la locuințele
unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional
organizat specializat în traficarea și exploatarea sexuală.


Din cercetări au reieșit indicii că, începând cu anul 2015 și până în prezent, cei în cauză ar fi recrutat, prin metoda Loverboy, mai multe tinere pe care le ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituției sau le ar fi determinat și facilitat practicarea prostituției pe teritoriul Germaniei, Elveției și Marii Britanii.


Au fost puse în executare 9 mandate de aducere, o persoană fiind de reținută pentru 24 de ore, ulterior urmând a fi prezentată Tribunalului Călărași cu propunerea de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.


La percheziții au fost ridicate 45.530 lei, 7740 euro, 5 telefoane mobile și un autoturism în valoare de 35.000 de euro. Sa beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, pentru documentarea cauzei a fost utilizat sprijinul Europol, prin care sa efectuat schimbul de informații cu parteneri din Marea Britanie, Germania și Elveția precum și EuroJust, prin intermediul ordinelor europene de anchetă.