© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Știri Locale Emisiuni Conferințe Comunicate
Antena 3 Calarasi 201117- Campania ”Din suflet pentru suflet” 201118- Prima bibliotecă din Europa cu Smart Lab 201119- Activitate suspendată temporar la Permise 201119- Asociațiile de proprietari necesare pentru anvelopare

La nivelul județului Călărași, în data de 19 noiembrie,
situația generată de răspândirea virusului COVID-19,
era următoarea:

  • - 1506 persoane se aflau în carantină la domiciliu;
  • - 429 persoane în izolare la domiciliu;
  • - 76 persoane în izolare instituționalizată (internate);
  • - 3314 persoane confirmate de la începutul epidemiei;
  • - 1256 cazuri active;
  • - 513 persoane au fost declarate vindecate.


Rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în județul Călărași, este de 2,82. Printre localităților cu  cea mai mare incidență înregistrată, regăsim:

1. Mun. Oltenița (5,43)

2. Mun. Călărași (4,81)

3. Mitreni (4,02)


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că, atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județene pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor.

Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.


Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.


Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.


Sunteți rugați să respectați măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

Emisiuni Stiri Locale