© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Contact Antena 3 Calarasi (Mobile)
Știri Locale Emisiuni Conferințe
201015- Expoziție la Biblioteca Județeană 201015- Vernisajul expoziției „Impression” 201016- Mandatele consilierilor locali, validate 201016- Amenzi pentru nepurtarea măștii

A fost promulgată legea potrivit căreia beneficiază de
reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără
penalizare, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani
în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum
şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.


De noile prevederi legale vor beneficia și locuitorii municipiului Călărași. Legea a fost modificată la propunerea deputatului PSD, Sorin Vrăjitoru.

Legislația privind sistemul unitar de pensii publice prevede că de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani beneficiază "persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic" din mai multe localităţi, pe o rază de 8 km în jurul acestora.


"Am reușit, in calitate de deputat, repararea unei legi care îi nedreptățea profund pe oamenii din Calarasi".


Este vorba despre Legea nr. 263/2010, referitoare la cei care pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizarea prevăzută de lege, și care au locuit o bună parte din viață în zone afectate de poluare remanentă.

Stiri Locale