© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Antena 3 Calarasi
Știri Locale Emisiuni Conferințe
200907- Trafic cu droguri de mare risc 200908- Pompierii s-au mobilizat pentru a dona sânge 200909- Aur la Campionatul European de Tineret la canotaj 200910- Măști de protecție pentru școlari

Primăria Municipiului Călărași, prin Direcția de Asistență
Socială, a demarat acțiunea de primire a solicitărilor
pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic
pentru sprijin educaţional, în conformitate cu O.U.G.
nr. 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora.


Potrivit acestui act normativ, copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, fără sprijin material, cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei acestora, beneficiază în anul școlar 2020-2021, de sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic în cuantum de 500 de lei/an școlar.


Aceste tichete sociale emise pe suport electronic  vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii, constând în: articole pe papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Destinatar final al acestui sprijin educațional este copilul, titularul tichetului social pe suport electronic pentru sprijin educațional fiind reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal  al copilului.


Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții sunt următoarele:

  1.  să aibă domiciliul/reședința pe raza municipiului Calarasi;
  2.  venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie a acestui an este de până la 1.115 lei ;
  3.  să facă dovada înscrierii copilului la școală în ciclurile primar și gimnazial.
  4.  pentru copii prescolari, venitul net lunar pe membru de familie sa fie mai mic de 248 lei si sa fie inscris in invatamantul prescolar.


Pentru anul şcolar 2020-2021 cererile tip se depun de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului, la sediul Direcției de Asistenţă Socială Călărași.

Stiri Locale