© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Contact Antena 3 Calarasi (Mobile)
Știri Locale Emisiuni Conferințe
Informații locale despre Coronavirus COVID-19

DSP Călărași - informare 19 martie 2020Vă informăm că în județul Călărași, până la această oră, nu există nici un caz de boală COVID – 19.

În seara zilei de 19.03.2020 am fost notificați că un caz confirmat azi cu COVID – 19, pe raza altui județ și care locuiește în alt județ, a fost în vizită la rude în data de 15.03.2020. Echipa Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași s-a deplasat în teren, în localitatea Înfrățirea, stabilind contacții direcți, care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe pentru a se stabili dacă există sau nu persoane infectate.

Menționăm că toate persoanele identificate sunt asimptomatice la data prezentă și au o stare bună de sănătate.

Până la această oră, Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași monitorizează împreună cu medicii de familie un număr de  311 persoane izolate la domiciliu și 37 de persoane pentru care s-a instituit carantina.

Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași dispune de suficiente materiale pentru efectuarea recoltărilor de probe.

Facem din nou apel  la cetățeni să evite deplasările care nu sunt necesare, să respecte măsurile impuse și recomadările autorităților, de asemenea îi rugăm să se informeze doar din surse oficiale.


Cezar-Crisitian Rădulescu, Director Executiv DSP Călărași

Dr. Camelia Truică, Medic șef DSP-DSSP (medic primar epidemiolog)