© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Contact Antena 3 Calarasi (Mobile)
Știri Locale Emisiuni Conferințe
Informații locale despre Coronavirus COVID-19

DSP Călărași - informare 13 martie 2020În supravegherea Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași se află în prezent 119 persoane, monitorizate la domiciliu, dintre care 66 membri de familie, persoane care au o stare de sănătate bună și sunt asimptomatice. Persoanele respective vin din zonele „galbene” stabilite de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile ca zone care impun autoizolarea la domiciliu. Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu vor putea părăsi domiciliul după 14 zile, eliberându-li-se adeverințele  necesare primirii concediului medical sau a avizului de intrare în colectivitate, după caz.


De la cele 25 de persoane aflate în carantină, de asemenea asimptomatice, cu o stare de sănătate bună, care vin din zonele „roșii” – zone care impun carantina - indicate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, personalul DSP a recoltat exsudat nasofaringian, 16 de probe fiind negative (probele recoltate de la primii veniți), iar 9 sunt în lucru (probele recoltate de la ultimii veniți). Testele se vor repeta în a 12-a și a 13-a zi de carantină. Dacă rezultatele probelor vor fi negative, persoanele respective vor putea merge la domiciliu.


Probele recoltate conform metodologiei de supraveghere de la doi contacți, au fost negative.


Pentru două persoane internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Călărași, vă putem comunica că rezultatele au fost negative, iar pentru o persoană internată azi, 13.03.2020, proba este în lucru.


Vă informăm că pe teritoriul județului Călărași nu s-a înregistrat nici un caz de COVID – 19.


Cezar-Crisitian Rădulescu, Director Executiv DSP Călărași

Dr. Camelia Truică, Medic șef DSP-DSSP (medic primar epidemiolog)