© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Contact Antena 3 Calarasi (Mobile)
Știri Locale Emisiuni Conferințe
Informații locale despre Coronavirus COVID-19

Suspect de coronavirus în Călărași


Un pacient in varsta de 43 de ani, din municipiul Călărași, zona 10 Nivele, intors din Italia pe data de 19 februarie, a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Județean de urgență Călărași.


Preluarea pacientului s-a făcut la solicitarea DSP Călărași. Bărbatul a început de ieri sa prezinte semne de boală. Acesta a fost internat pe secția boli contagioase, unde i-au fost prelevate și analizele.


Probele au fost trimise la București și în 7 ore se așteaptă rezultatul. În momentul de față, în municipiul Călărași mai sunt patru persoane izolate la domiciliu.


Ministerul Sănătății a emis următorul comunicat:


“In legatura cu persoana suspecta de Coronavirus in Municipiului Calarasi


Există o persoană întoarsă dintr-o zonă care nu se afla in monitorizare la data intrării în țară. Ulterior in zona unde a fost au fost declarate localități cu transmitere interumana.

  

Pentru siguranța persoanei și a persoanelor cu care a avut contact apropiat, deoarece în intervalul de 14 zile de la întoarcerea în țară prezintă tuse și dureri in gat, s-a procedat la izolare și prelevare probe. Masurile ulterioare vor fi instituite în funcție de rezultatele de laborator.


Persoana nu a vizitat una dintre localitățile care impun carantină.”


DIRECTOR EXECUTIV,

CEZAR-CRISTIAN RADULESCU