© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Știri Locale Emisiuni Conferințe de presă

Tech Teach League - noi metode de predare pentru
profesorii din liceele tehnice


Educația are nevoie să se reinventeze.
Profesorii, elevii și părinții, deopotrivă, sunt cu toții într-un proces continuu de adaptare la noi tehnologii, noi metode de învățare și informații care sunt disponibile, însă trebuie structurate și explicate.  


Tech Teach League este un program care ajută profesorii să aibă acces la noi metode de predare și de relaționare cu noile generații de elevi. Gândit de „Școala de Valori”, organizație non-guvernamentală specializată în educație cu experiență de peste 10 ani în domeniu, și finanțat de TenarisSilcotub, programul se derulează pe tot parcursul anului școlar 2020/2021.


37 de profesori din Călărași, Câmpina și Zalău au răspuns provocării și s-au înrolat în acest program. Ei vor învăța despre integrare digitală, managementul schimbării, pedagogie trans-disciplinară și crearea unei comunități de învățare activă. Programul include atât cunoștințe teoretice cât și experiențe practice, pentru a facilita profesorilor integrarea acestor noi metode.


“După investiții în infrastructură și programe de susținere a elevilor din liceele tehnice, compania noastră a ales, în acest an, să sprijine cadrele didactice pentru a se dezvolta și a folosi metode de învățare inovative. Noua abordare va contribui la întărirea relației elev – profesor, la creșterea interesului pentru noțiunile predate și, pe termen lung, la îmbunătățirea competențelor viitorilor tehnicieni. Adaptarea învățării la noile realități, la așteptările celor care sunt în clasă, fie ea chiar și o clasă online, va duce la creșterea nivelului de încredere a tuturor participanților la educație – elevi, cadre didactice și părinți,” spune Codruța Hodrea, Manager în Relația cu comunitatea TenarisSilcotub.


”În Tech Teach League, toată atenția se îndreaptă asupra cadrului didactic, ce are un rol fundamental în actul educațional, asigurând sustenabilitate educațională la nivelul școlii și în regiune. Munca și eforturile depuse de profesorii din liceele tehnologice pentru a genera schimbarea, dezvoltarea și educarea elevilor este remarcabilă, iar cei cu care lucrăm sunt de deschiși pentru perfecționare atât la nivel personal, cât și profesional,” spune Daria Cupăreanu, Manager de proiect Școala de Valori.


Ionuț Cosma, profesor de Tehnologia informației la Liceul Mihai Viteazul din Zalău, se așteaptă ca programul să aducă un plus de creativitate în tehnicile sale de predare: „Liceul la care predau este, deja, un beneficiar direct al investițiilor pe care TenarisSilcotub le face în educație, iar proiectele derulate împreună mi-au dat șansa să învăț multe dintre lucrurile noi pe care le aplic la clasă. Tech Teach League este o experiență nouă prin care sunt sigur că mă voi dezvolta.”


Implementarea acestui program are ca scop  naștere unei comunități de învățare activă care să aducă noutate și inovație în liceele tehnice.

Comunicate de presă