© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Știri Locale Emisiuni Conferințe de presă

Cercetat pentru nerespectarea regimului materiilor
explozive și conducerea unui vehicul sub influența
substanțelor psihoactive


Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași, în seara zilei de 10 decembrie a.c., au oprit pentru control pe strada Varianta Nord, din municipiul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani.


În urma controlului efectuat asupra autoturismului a fost depistată cantitatea de 13.800 bucăți petarde din clasa P1, 3 bucăți artificii tip KL F2, 36 bucăți TP 1000, 33 bucăți petarde TP 1500, 30 bucăți petarde TP 2000, 2.500 de bucăți petarde tip K 0203-P1, 2.600 bucăți petarde tip volt 3-3 P1,  1.500 bucăți petarde tip F3. Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și cu aparatul DRUG TEST rezultatul fiind pozitiv la substanța THC-5,  fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge și urină. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „nerespectarea  regimului materiilor explozive„ conform Legii 126/1995 R și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Acțiuni desfășurate de polițiști pentru verificarea măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual


Pe parcursul zilei de ieri, 10 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual.


Aproximativ 150 de polițiști au fost angrenați în activități, efectuând verificări la 202 operatori autorizați/ transportatori de persoane și 135 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

Pentru siguranța persoanelor care se deplasează cu mijloace de transport public în comun, polițiștii de la rutieră au acționat pentru verificarea acestora, fiind oprite pentru control 420  de autovehicule.


Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, forțele de ordine au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.500 de lei.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare sociala, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-CoV-2. Acestea sunt desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului și în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul siguranței publice.

Comunicate de presă