© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Știri Locale Emisiuni Conferințe de presă

Donalam a achizitionat un analizor Real Time PCR
in valoare de peste 20.000 Euro pentru Spitalul
Județean Călărași


În contextul epidemiologic actual provocat de virusul SARS-CoV-2, combinatul siderurgic Donalam, unul dintre cei mai mari angajatori din județul Călărași, se implică în continuare în furnizarea echipamentelor medicale de maximă necesitate pentru gestionarea pandemiei în cadrul comunitatii.


Compania a achiziționat un analizor Real Time PCR în valoare de peste 20.000 euro, care a fost donat Spitalului Județean Călărași pentru a putea face față solicitărilor de testare în vederea depistării infecției COVID-19.


Spitalul dispunea de un singur echipament destinat testelor PCR, nevoia unui nou analizor fiind esențială în contextul cererii tot mai crescute de testare pentru identificarea pacienților contaminați cu virusul SARS-CoV-2.


„In situatia actuala de criza, este vital sa dam dovada de solidaritate si implicare sociala pentru a depasi cu bine aceste dificultati, care ne afecteaza pe toti. Suntem alaturi de comunitatea din Calarasi, locul unde ne desfasuram activitatea, si ne dorim sa contribum la  sanatatea si bunastarea acesteia. Astfel, nu am putut sa ramanem indiferenti la rugamintea Spitalului Judetean Calarasi de a achizitiona acest echipament necesar comunitatii. Echipamentul PCR faciliteaza cresterea capacitatii de testare a pacientilor la nivel local, venind in sprijinul tuturor eforturilor realizate de autoritati pentru a limita raspandirea virusului si a ajuta sistemul sanitar sa faca fata perioadei de pandemie”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam.

 

Testul RT-PCR este metoda etalon pentru identificarea pacienților contaminați cu noul coronavirus și este indicat persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtatoare, precum și diferitelor categorii de pacienți, înainte de internarea în spital sau administrarea unui tratament. Acesta detecteaza virusul SARS-CoV-2 prin tehnici de biologie moleculară, cu o precizie ridicată, chiar dacă virusul este prezent în organism în concentrații foarte mici.


Testul RT-PCR se realizează în cadrul laboratorului Spitalului Județean Călărași, iar rezultatul este disponibil în maxim 72 ore.

Sponsorizarea face parte din inițiativa de sprijin a comunității în fața pandemiei de COVID-19, demarată de Donalam în luna aprilie, prin furnizarea de echipamente medicale în valoare de peste 130.000 Euro, către Spitalul Județean Călărași, Inspectoratul Județean de Poliție Călărași și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași.

Comunicate de presă